Το οινοποιείο

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μπροστά από ένα νεαρό αμπέλι και με απόλυτο σεβασμό στο διαυγές περιβάλλον της Φτέρης, χτίσαμε το Fteri Vinum Winery, το οποίο αποτελείται από δύο κτίρια. Το πρώτο είναι χώρος υποδοχής και γευσιγνωσίας, χτισμένος από πέτρα, ακριβώς πάνω από τον παλιό λινό του παππού Χρονόπουλου, ο οποίος χτίστηκε το 1924 και ο οποίος συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε πλήρως. Το παλιό αμπέλι του παππού είχε εγκαταλειφθεί. Η φύτευση του νέου εκτός από μονόδρομος, οινοποιητικά, ενείχε και τον συμβολισμό της νέας αρχής, στη σύγχρονη εποχή.

Το δεύτερο είναι ένα μεταλλικό κτίριο, με το απαραίτητο υπόγειο. Πρόκειται για ένα χώρο παραγωγής, ειδικά σχεδιασμένο για την υποδοχή των σταφυλιών από τον τρύγο, με όλα τα μηχανήματα για τη σύνθλιψη του καρπού, την ομαλή κυκλοφορία του μούστου και στη συνέχεια του κρασιού. Σπαστήρας, μηχανικό πιεστήριο, δεξαμενές ζύμωσης για λευκούς και ροζέ οίνους, οινοποιητές για ερυθρά οινοποίηση, με σύστημα ψύξης. Ένα σύστημα εμφιάλωσης ολοκληρώνει τον εξοπλισμό. Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται με βάση τις απαραίτητες από το νόμο προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων.

ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ

Το υπόγειο κελάρι μας είναι χώρος… μύησης. Ένας φυσικά δροσερός με σταθερή υγρασία και θερμοκρασία χώρος για την αποθήκευση των φιαλών, διακοσμημένος με ξύλο, ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τα δρύινα βαρέλια, στα οποία ξεκουράζονται τα κόκκινα κρασιά. Εδώ, το κρασί βρίσκεται στο φυσικό του λίκνο, την ησυχία και το σκοτάδι. Τα κόκκινα κρασιά ησυχάζουν σε σταθερές συνθήκες στα δρύινα βαρέλια. Το κρασί εξελίσσεται με φυσικό τρόπο, και ωριμάζει τυλιγμένο στην ευωδιά του ξύλου της δρυός. Οι επισκέπτες θα μυηθούν στη διαδικασία της οινοποίησης και της ωρίμανσης.