Σχετικά με εμάς

ΣΤΙΣ ΥΠΩΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟΥ

Χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από αιώνας, από τότε που παππούς Χρονόπουλος αγόρασε ένα κομμάτι γης, στις υπώρειες του Μαινάλου και το έκανε αμπέλι, μέχρι ο εγγονός Χρονόπουλος να στήσει στον ίδιο χώρο, εδώ, στη Φτέρη της Μαντίνειας, ένα μικρό οινοποιείο. Το Fteri Vinum Winery είναι ένα οινοποιείο που δίνει έμφαση στην ποιότητα παραγωγής και όχι στην ποσότητα.

ΤΟ TERROIR ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ

Εδώ πιστεύουμε στην αξία του terroir της Μαντίνειας και στη δύναμη του Μοσχοφίλερου. Πιστεύουμε και στην εξέλιξη. Έτσι πήραμε την απόφαση να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με αυτή τη δυναμική ποικιλία, εστιάζοντας στο χρώμα του σταφυλιού. Για πρώτη φορά, στη σοδιά του 2020, που ήταν εξαιρετική στη Μαντίνεια, δώσαμε περισσότερες ώρες στην εκχύλιση, για να αναδείξουμε την επιρροή που έχουν οι σκούρες φλούδες του φρούτου σ’ ένα λευκό θεωρητικά κρασί. Γεννήθηκε έτσι ένα ροζέ Μοσχοφίλερο, με πιο μαλακή γεύση, ένα κρασί που μας φέρνει αναμνήσεις και που αγαπάμε πολύ.

Ο ΤΡΕΛΟΣ Ο ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ

Καθώς η Μαντίνεια και η Φτέρη ευνοούν την παραγωγή και κάποιων κόκκινων σταφυλιών, αποφασίσαμε να καλλιεργήσουμε Merlot, και Αγιωργήτικο αλλά και να τα παντρέψουμε, με κοινή εκχύλιση. Το αποτέλεσμα ενθουσιάζει τους λάτρεις του κόκκινου κρασιού. Το ίδιο ενθουσιώδεις είναι και οι αντιδράσεις για το κλασικό, γηγενές, ζωηρό Μοσχοφίλερο Μαντινείας, που παράγουμε. Στο Fteri Vinum Winery πιστεύουμε ότι το καλό κρασί χρειάζεται έναν τρελό να καλλιεργήσει το αμπέλι, έναν σοφό να το προσέχει, έναν διαυγή ποιητή να το ποιήσει και έναν εραστή για να το πιει.